søndag 16. januar 2011

Støv på hjernen


Jeg leste bloggen til Emmeline i dag og det satte igang endel tenking. Hun skriver om husarbeid og vasking. Det fikk meg til å tenke tilbake på tiden før alt ble snudd om, før jeg ble syk. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg syntes husarbeid var forferdelig morsomt, men jeg må vel innrømme at jeg hadde litt støv på hjernen og likte å ha det ryddig, rent og sortert rundt meg. Jo mer skittent og rotete det var jo artigere var det å gyve løs på det for så å nyte resultatet når det ble ferdig.  Jeg bor i en leilighet over 2 plan og pleide å ta hele huset hver fredag, vinduer ble pusset hver 14. dag. 

Så ble jeg syk og ble raskt satt på cellegift. Giften tappet meg for all energi som fantes. Jeg husker en kveld min mann og jeg skulle skru sammen et vitrineskap, han trengte meg til å holde imens han skrudde. Jeg sovnet utmattet i stolen mellom hver ting jeg måtte holde. Siden den gang har jeg fått igjen mye energi, men er ikke helt der enda. Legen forteller meg at det ikke er sykdommen som gjør meg så sliten men fatigue (kronisk utmattelsessyndrom) og det psykiske. En liten trøst er jo det.

Nå støver huset ned og det ligger rot i kriker og kroker. Mannen min er også syk (ikke kreft) og har ikke mye krefter, men hjelpes å han gjør sitt beste. Han lager mat, vasker klær, hjelper meg med praktiske ting om masse annet, uten han hade jeg ikke klart meg. Dere jenter som leser dette vet sikkert hva jeg mener, det skal helst gjøres på min måte. :-) 

Tilbake til Emmeline sitt innlegg om vasking. Hun klager sin nød over alt som skulle vært gjort og om hvordan ting hoper seg opp. Etter å ha lest innlegget hennes sitter jeg utrolig nok igjen med en følelse av misunnelse. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne ta en pille som ga meg en stor dose energi så jeg kunne gyve løs på huset. Vaske, gnikke, rydde og sortere mens skumspruten står. Ta pauser i stolen med en kopp te imens svetten siler på ryggen. Sette på favorittmusikken og gyve på igjen for så å ta en dusj, sette meg med i go'stolen og nyte resultatet, deilig sliten. Når jeg er i butikken myser jeg på forskjellige vaskemidler, sølvpuss og vindusrens og drømmer om å kjøpe en masse remedier og sette igang.

Dette er hva jeg drømmer om. Hadde noen sagt til meg for drøye 2 år siden at jeg ville sitte å drømme om å vaske ville jeg trodd vedkommende var skvatt gal. Jeg har drømmer på øverste og nederste hylle - energi til å vaske og en tur til New York.

Så er det en ting til jeg gjerne vil ta opp imens jeg har din oppmerksomhet. :-) Jeg har siden jul blitt eremitt. Har en intens motvilje mot å forlate huset uten at jeg vet direkte grunnen. Dette går ut over bl.a. vennskap. Jeg håper bare så inderlig at dere forstår - det er ikke dere jeg skyr. Spesiellt gledet jeg meg til et "symøte", jeg har fått symaskin til jul og vil gjerne få tips og råd. Når et nærmet seg dagen for symøtet med gode venner og bekjente steg uviljen mot å gå ut brått. Ikke tro at jeg ikke liker dere eller ikke gidder, det er ikke der det ligger. Skal jeg leke hobbypsykolog vil jeg si at jeg er temmelig sliten nå av det psykiske presset av å måtte gå på MR & CT annehver mnd for så å måtte møte opp til en nervevrengende legetime hvor legen forteller om cellegiften har virket de siste 2 månedene. Dette er ikke lett og jeg synes de 2 månedene i mellom bare går fortere og fortere av gårde. Fantasien lever sitt eget makabre liv og den krisemaksimerer et meste. Vær snill å prøv å forstå. Jeg har en herlig vennegjeng og det er ikke dere det står på. Håper å se dere igjen snart, jeg er mer enn gjerne åpen for besøk. Håper også at eremittilværelsen snart er over og at jeg snart er å se ute igjen. Gleder meg til våren og å gå i skogen med hundene. 

Ha en flott uke og takk for oppmerksomheten!


lørdag 8. januar 2011

Nytt år - nye muligheter


Godt Nytt År til dere som henger med bloggen! Jeg har hatt en herlig jul med familien, koselig og lunt. 
Det har snødd endel her da, men det er jo pent å se på når det legger seg i hekken. 

Min nydelige sønn tok på seg findressen i dag, han skulle på skoleball.  Synes ikke det var lenge sien han kjørte trå-traktor sammen med nabogutta jeg.... Utrolig som tiden flyr, i år er han russ.

Nissen kom med symaskin til meg på julaften. Jeg har lenge hatt lyst til å sy dresser til mine nakne gutter og nå har produksjonen blitt satt i gang ved hjelp av ei snill jente som sendte meg mønster og ferdig klippet dress. Takk Liv Jorun! Her er Deno, motvillig modell til en av mine første kreasjoner. 

Skal se om jeg ikke blir flinkere til å blogge i det nye året selv om det kanskje ikke er så mye vetthugt å si alltid. Jeg vil ikke at dette skal bli en ren "kreft-blogg" og vil prøve å balansere det med andre innlegg som ikke handler om sykdom. 

Når det er sagt (hehe) må jeg si at jeg har det veldig greit. Energien kommer saaaakte krypende, skulle gjerne ønske den kom litt fortere, en jeg skal ikke klage. Det er så mange som har det så mye værre enn meg. Jeg går fremdeles på xeloda, cellegifttabletter, og har ingen bivirkninger verd å snakke om. Sånn sett er jeg også heldig for bivirkningslista i xelodapakken er LANG.  Jeg går til overvåkning -kalles også kontroll - hver andre mnd og det er vel det eneste som er slitsomt. Nå gleder jeg meg til våren og i år skal terrassen brukes maaaaasse!!

Til dere som sender boinker og varme tanker: Kan dere være så snille å sende masse boinker og varme tanker til min venn Sebastian som ligger på DNR nå? Han trenger det virkelig. 

Ha en fin vinter og takk for alle hyggelige kommentarer!!