fredag 26. juni 2009

Viva Mexico & Sverige!

Vi har vært i Sverige. Laaangt inni Sverige, helt oppe i nærheten av Kramfors ved østkysten av Sverige, nærmere bestemt et lite småsted som heter Sandslån. Å kommer fra Sarpsborg til Sandslån tar ca 12 timer inkludert hundelufting. 80 mil i nordøstlig retning.... Sverige er et pent land. Masse skog. Masse... Mange søte små røde "torp" med tilhørende sommeridyll.


Et idyllisk lite sted et sted i Sverige. Å ta bilder gjennom bilruten er moro det så lenge man husker å vaske døde bugs fra rutene først...


Dette er Höga Kusten-broen langt oppe i Norrland.

Svenskene er flinke med fornybar energi. Disse gigantiske vindmøllene så vi mye av i nordsverige. De er enorme!

Svenskenes veier er MYE bedre enn de norske!! Vi møtte denne bilen bare èn gang heldigvis og det var ikke for oss de kom...

Masse motorveier av denne typen med 3 felt. Noen kjørte faktisk så sakte at de ble forbikjørt av trailere (se bildet) men fartsgrensene lå på 110 - 120 km/t så det gikk unna kan du si. Det eneste jeg savnet var bensinstasjoner! ellan dussen, Sverige er fullt av "loppis", det er vel et "loppis" for hver 500 meter, men bensinstansjoner er det langt imellom. Spesielt døgnåpne bensinstasjoner var savnet da vi skulle hjem på natten og var sultne.

Det var maaange rette, kjedelige veier også, spesielt på turen hjem. På turen opp kjørte i "trapp" rett nordøst, men GPS'en valgte merkelig nok en helt annen vei hjem, vi kjørte rett sør en stund nesten ned til Stockholm før vi svingte av og krysset Sverige på tvers. Dette GPS bildet er vel ganske representativt på lange, rette veier.

Dette ble et litt dårlig bilde pga lav sol, men det er ganske spesiellt. Om du ser godt etter så ser du en gigantisk kirke i enden av veien. Den virket større i virkeligheten enn på bilde og den var så billedlig plassert i enden av veien. Vakkert var det!

Vel fremme i Sandslån (takker høyere makter for at noen oppfant GPS og Teddymannen for at han kjøpte en!) etter blind manøvrering etter GPS ble vi møtt av familien som er innehavere av Kennel Fullibus. For en herlig, gjestfri familie!! Vi fikk bo i deres campingvogn på en glissen campingplass i naturskjønne omgivelser og Ångermannelven rett ved. Her er vogna etter at forteltet ble fjernet. Vi grillet og spiste sammen med familen og hadde det som 2 plommer i ett egg. Gutta (les: hundene) løp løse og koste seg noe vanvittig.

Her er utsikten fra campingplassen med tettstedet Nyland rett på andre siden av Ångermannelven. Hvorfor dro vi da til Sverige og hvorfor tittelen "viva Mexico & Sverige" som innleggstittel? Jo fordi vi skulle hilse på en 4-bent mexikaner... En nydelig hund av rasen xoloitzcuintle som Kennel Fullibus har oppdrettet. En vakker gutt som tok oss med storm. Gutten heter Ymer og har et helt herlig temperament, rolig, vennlig og tillitsfull. Vi fikk hilse på kennelens øvrige hunder også og alle har dette herlige, tillitsfulle temperamentet, både chinese cresteds'ene og xolo'ene. Etter 2 dager anså Ymer at Deno og Bailey var medlemmer av hans flokk og ernet om dem. Rørende å se. Deno ser ut til å virkelig se opp til Ymer, imens Bailey var litt redd en periode for at Ymer skulle ta hans plass hos pappa. Men her er det hjerterom og kjærlighet nok til 2 små og 1 stor!

Foreløpig har vi Ymer på prøve for å forsikre oss om at han trives med oss og gutta like mye som vi trives med han. Så langt er alt bare helt perfekt!


Her leker gutta på klippene ved Höga Kusten.

Løpe løpe løpe tenker Ymersen. En rolig, edel hund hjemme og en rakett i fri utfoldelse! Han ligger som en strek i lufta og bakken dundrer når han kommer i full galopp.


Bailey speider utover vannet, der i det fjerne er Finland.
Vi vil gjerne si hjertelig tusen takk til Kennel Fullibus for tilliten de har vist oss ved å få Ymer og ikke minst for gjestfriheten de har vist. Vi gleder oss allerede til neste gang vi møtes!

2 kommentarer:

Kosene mine sa...

OJ! Det var spennende nyheter! :D :D

Gratulerer med nyyydelig mexikaner...han så fiin ut!!
Gleder meg til å høre mer om han.

Kosene mine sa...

Må bare presisere at båten i seilerkursinnlegget IKKE er min. Den koster 1.250' og slike penger har jeg ikke asså, hihi

Litt lenger ned, under innlegget "Life is good" finner du bilder av min noe mer beskjedne, men fullt brukbare båt :o)

God sommer til deg også schnuppa!