søndag 10. januar 2010

Steike, snorke, hakke, elte, bake, løpe.....


Etter nesten en måneds "husarrest" på meg er jeg igjen fri! Jeg går som kjent på cellegift og skal da helst holde meg frisk. Av erfaring vet jeg at kulde og spesielt store forskjeller i temperatur som man får når man går ut, inn i varm bil, ut i kulda, inn i varm butikk osv gir meg lett bronkitt og lungebetennelse. Ikke noe sjakktrekk å få det nå med andre ord. jeg orket ikke å vente på at NAV-kverna skulle male - den maler som kjent sakte - så jeg gikk til innkjøp av egen Jonasmaske. Denne holder kulda ute fra lungene mine og fukter luften jeg puster inn så innpusten holder ca +6 grader. genial liten ting, anbefales på det varmeste til astmatikere og andre som sliter med kald luft.


Jonasmasken kom i posten på fredag og vi nærmest hev oss ut av døra så fort Adrian kom hjem for å være hundevakt. Litt kaldt for nakenhunder å sitte i bilen i minus 20 synes jeg selv om de har gode klær. Ferden gikk til IKEA hvor vi møtte på Julia og Tommy; Teddys niese og hennes kjæreste. Jeg har ikke møtt dem før og synes dette var kjempehyggelige folk! Gleder meg til de kommer på besøk! Når vi først var på IKEA inntok vi middag, couscous med felafel. Moro å se hvordan de lager det så hu mor kan kopiere rettene hjemme på kjøkkenet. :-) Kjøpte med oss ca 300 telys med og uten duft samt ei grillpanne i støpejern.


Lørdag var vi på farta igjen. Ymer har ikke hår mellom tredeputene i det hele tatt og sliter litt i kulda. Vi hadde fått anbefalt Dyrebutikken i Råde av Grumsby og dro likesågodt dit med en gang. Ble veldig positivt overrasket av butikken, utrolig stort utvalg, greie priser og hyggelige, kunnskapsrike ansatte. Hit kommer vi flere ganger. Matfar Teddy begynner å bli vissen i beina etter å ha 25 kilo nakenmexe på beina hver natt og investerte i en myk, god seng til Ymer. Sov han i den da? Nei. :-S Ett stykk langt bånd, potesalve, fløyte og sokker til Deno/Bailey samt potesokker til Ymer ble med hjem.


Så var det Elkjøp.... Der fikk en liten PC veske til minilaptopen bli med hjem. Flott investering i og med at minilaptopen er med til Ullevål hver uke. Den skulle ha vært på blå resept, man får slått av hodet temmelig bra ved å sitte å vimse litt rundt på nettet. I disse istider dro vi også med et ute/innetermometer som vi følger spent med på. Vi er jammen glad for at vi kjøpte ved i vinter for å si det sånn! Hu mor (les: meg) kan diske opp med mye rart på kjøkkenet, men er ei fullstendig kløne på å koke egg.... :-S Man vet aldri om man får rå, bløtkokte, hardkokte eller sprettballer for å si det sånn. Matmor har tenkt tanken "eggkoker" i mange år men synes det har vært litt flaut... Håper ingen så at den forsvant pent ned i handleposen og jeg vil ikke ha noen kommentarer på den takk... Skal teste den i løpet av uka. Det fulgte ikke med egg, men så er vi såpass priviligerte at vi har venner med frittgående høner, Dalene Egg. Hæhæhæ.

Så til sist men ikke minst - Kenwooden!!!! Jeg elsker å bake brød og diverse bakeverk (og Teddy elsker å ete det) men pga svake armer kan jeg ikke elte noe. Denne maskinen er helt rå!! Elter som jernet så nå blir det ofte duft av nystekt bakverk i Skjeberg!
Ha en flott uke folkens!

3 kommentarer:

Guro sa...

dalene eggleggeri kan lykkelig informere at det er bare for brusemyrtrolla å komme med kartongen og fylle den opp for nå har vi samlet opp egg til dere igjen:)

Den ene hanen har også blitt omplassert så nå blir det bedre plass i huset til de brune:D

Velkommen skal dere være alle sammen:D

Anonym sa...

Sååå masse flotte ting som var så heldig å få bli med hjem til deg,Teddy og boffeloffene.

Strømmis sa...

Whooooo, kult da :-)

Jeg er jo egentlig på slanker'n, men nybakt brød i Skjeberg... vet ikke om jeg kan motstå. Dukker opp jeg :-)

Glad for at du har fått kjøkkenutstyr som funker som jernet.

*nuss*