mandag 23. februar 2009

Mot til å takle å se seg selv....

Jeg har gått på cellegift en stund...Fikk min første gift den 6. oktober i fjor og har fått i alt 6 kurer med 3 ukers mellomrom. Den siste ble satt den 21. januar i år. 2 uker etter den første dosen ble satt mistet jeg håret. Jeg har alltid hatt langt, tykt hår. Da jeg fikk vite at håret kom til å gå bestemte jeg meg for at det var jeg som skulle bestemme når håret skulle gå, ikke cellegiften. Så min kjære mann ble delegert til å ta hårtrimmeren og barbere det av... Parykk har ikke vært min ting, så jeg kjøpte et lass med hodeplagg, men det ble til at jeg har kun brukt et par buff. Jeg så meg selv i speilet engang da jeg var helt skallet, og det synet gjorde meg kvalm... Så deretter dukket jeg under speilet når jeg skulle dusje og har ikke sett meg selv skallet siden.

Bildet over kom til i dag.... Litt over en måned etter siste cellegift. I vanvare glemte jeg å dukke under speilet da jeg skulle dusje. Da synes jeg det værste var gjort og bestemte meg for å dokumentere hårvekstens fremfrift. Dette bildet ble tatt av mannen min og lagt ut på brystkreftgruppa på Facebook i "skalleriet". Når det først var gjort bestemte jeg meg for at jeg likesågodt kunne legge det ut her...

Jeg ser av besøkstallene mine her på bloggen at jeg i dag rundet 2500 besøk....Jeg er imponert. Trodde aldri i min villeste fantasi at så mange ville ramle innom. En kjapp statistisk hoderegning skulle tilsi at fler av de som har tittet innom enten har eller er pårørende til noen med brystkreft. Om noen kan få noe som helst positivt ut av at jeg "går ut av skalletskapet" så er mitt mål oppnådd. Jeg har valgt å være helt åpen om sykdommen. Dette har jeg fått pes av fra noen, men de aller fleste har tatt det positivt. Det henger fremdeles dumme tabu igjen rundt det å ha kreft. Disse tabuene vil jeg til pers. Ved å stå frem som skallet (vel - ikke helt skallet da! :-)) har jeg vel allerede tråkket over grensen for et tabu - kvinner skal ikke vise seg skallet. En modig og tøff medsøster jeg kjenner har fått pes på jobben fordi hun velger å gå ut skallet. Så modig er ikke jeg.

La ikke samfunnet rundt deg diktere hvordan du skal se ut. Gjør som du føler for. Til onsdag, altså i overmorgen, skal jeg opereres - høyre bryst og lymfer under armen skal bort. Det er mulig jeg vil gå uten protesen innimellom. Uansett er det mitt valg. Om du ser meg - kom bort og si hei da! :-)

Ha en flott mandagskveld dere der ute i Blogglandia - og våg å være den dere er!

23 kommentarer:

sologbolig sa...

Hei ! Eg syns du er tøff og sterk som står fram. Eg ønsker deg all mulig lykke til med operasjonen på onsdag. Eg tenke på deg og krysse fingrane for deg. Klem fra meg !

Line sa...

Så flott og modig innlegg,
Ingunn:0)
Eg er superimponert over at du vågar dette, det viser berre at du har eot fantastisk mot!!
Har ei venninne som har hatt og overvunne kreft to gangar, og ho har begge gangane valgt å vise seg for omverda utan parykk og hodeplagg. Ho møtte faktisk veldig lite negativitet, stort sett alle tilbakemeldingar var positive...
Eg trur og det er viktig å få bukt med alle tabuane rundt alvorleg sjukdom, og då spesielt kreft.
Eg er ressurssjukepleiar innan palliativ behandling og kreftomsorg. Gruppa er heilt nyoppstarta, og det vert veldig spennande å sjå korleis vi blir mottatt...
Klem

moa sa...

hei -
..ny blogg for meg!
Men for et inntrykk du gjør på meg...har lest innlegget ditt, og skjønner at her er det et sterkt menneske som står oppe i en veldig tøff hverdag..jeg må si jeg beundrer ditt mot, om å stå frem uten parykk..Fantastisk flott! du er et forbilde for mange, det krever styrke, som dessverre ikke alle har..Og jeg krysser fingrene for deg, og vet at operasjonen vil gå veldig bra!! gruer du deg..?
STOR klem fra et medmenneske og blogger-moa

rod i hob sa...

hei!!! flott innlegg Ingunn! Tusen takk for flott award og :-) Du sku minst hatt fem igjen! Det viser iallefall at du vett ke de e å væra på sjukehus sånn eg e nå.... LYkke til videre <3 klem frå meg!

Kosene mine sa...

Tøffa!!

Du er så sterk og modig, selv om du ikke alltid føler det selv så står du i mot jeg går din egen vei! Det står det respekt av :o)

Heia Ingunn!! :D

Har du forresten sett på bildene mine på facebook? Ligger et bilde der hvor jeg ikke har så veldig mye hår på hodet, helt selvvalgt, hihi

Almas Hus sa...

Hei, ville bare si at du er tøff!!
sterkt å lese historien din, du er et flott forbilde...
Lykke til på onsdag med operasjonen,
klem

Kosene mine sa...

...OG går din egen vei... skulle det være da...men du skjønte vel hva jeg mente ;o)

Jannicke sa...

Dette er tøft av deg...
Jeg ønsker deg ALT godt!
Klem

Anonym sa...

vet du, eg synes du va kjempefin uten hår eg :):)
Å råtøff som e så flink å snakke å stå frem me kordan det e å ha denna sykdommen som desverre ramme alt for mange!

GOKLEM!

Adale sa...

Stå på du tøffe flotte dame!
Jeg skal titte innom deg og heie på deg.
Ønsker deg styrke og alt godt!
klem fra adale

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Hei på deg,
og takk for titten hos meg :o)
Fy søren så tøff du er som forteller så åpent om tøffe tak!
Takk for det.
Tror man har mye igjen for å være åpen.
Skal sende deg mange gode taker på onsdag!Stå på!
Varm Kjerstiklem

Anonym sa...

Jeg virkelig beundrer hvordan ditt pågangsmot er,kan ikke fatte og begripe hvor du tar det fra.Ord blir fattige her nå,,,,men du skal vite att jeg er stolt av å "kjenne" ei som deg Ingunn:))))

Anonym sa...

Glemte å ønske deg lykke til på onsdag,du er i mine tanker:))

Strikkelines sa...

så flott at du delte dette med oss. modig kvinne,¨å hurra for din åpenhet...ltkke til med det du skal igjennom

Maya sa...

Hurrahei og hopp Ingunn!!
Så utrolig stilig hårsveis!!
Og det er ikke tull engang,her kommer nemlig frisør`n frem ;)
Og guriland som du kledde kort hår (ok da,kanskje det skulle vært pittelitt lengre *fnis*)!
Moro å "se" deg og ikke alt håret,snuppa :)
Lykke til på onsdag,
Go`klem fra oss i Gausdal :)

Onmione sa...

Stå på, du er tøff! Lykke til på onsdag. Ingfrid.

Christel - Bakketun sa...

Jeg synes du er tøff og sterk som gjør som du selv vil. Det er ikke alltid like lett. Men hvorfor gjøre som andre mener og synes du skal gjøre? Vil du gå uten parykk så gjør det :)Synes du er fin jeg.

Masse lykke til på onsdag og videre i kampen mot kreften! Dette klarer du!

Himmel&Hav sa...

Så pen du var, du kledde det veldig godt jo!

Henriette sa...

Takk for koseleg komentar inne hos meg:)

Så tøff du er!!!! Det står jammen respekt av det å vera open på denne måten! Du sjekkar nok ikkje bloggen no, men MASSSE lykke til i morgon. Kjem til å tenke masse på deg!

Klem Henriette

Lyst på livet sa...

Tar av meg hatten for deg Ingunn!
Sannsynligvis ligger du på operasjonsbordet nå og du skal vite at jeg tenker på deg!.
Min mor har nettopp mistet håret av samme grunn som deg, så jeg vet at det ikke er bare bare. Ser derimot ut til at du har bestemt deg for å tekle dette på en flott måter også og jeg er i allefall helt overbevist om at man får det bedre med seg selv ved å være åpen!

Masse lykke til i dag!

Klem Torunn

Guro sa...

Kjære ingunn!!

du er like vakker med eller uten hår og med eller uten hodeplagg!!!

Vet det bildet der var et stort skritt for deg å legge ut og jeg er så stolt av deg at du aner ikke!!!
Hele veien har du hatt motet oppe, humoren har vært på plass og som jeg sa til deg for mange måneder siden, dette skal Vi klare!!! og det har du jammen gjort!!!

Masse masse lykke til under operasjonen! Det kommer til å gå så bra og dolly halvparten skal snart få komme med kjeften sin på hundetreff og lørdagskvelder til Dalene igjen!!!

Jeg skal krysse alt jeg har og har deg i tankene hele tiden!

Super glad i deg Ingunn!!!!!

prinsesselinn sa...

hei pådeg.
Nåer det onsdag kveld og du er sikkert nok operert, håper alt gikk kjempefint og at det ikke er så-helt-ut-av-det-avsindige-vondt nå...
ønsker deg fine dager.
-og du , med ett så fint vesen, hvem trenger vel hår ?
kjempeklem
Tenker på deg.

Cilen sa...

LYKKE LYKKE TIL!!