lørdag 21. februar 2009

Rydde og vaske-dagen


I dag så det sånn ut når jeg kikka ut av døra.... Så vår faste lørdagskafè ble avlyst. Orket ikke å dra ut i snøføyka vi og fant ut at vi hadde nok å gjøre hjemme. Teddymannen ble i stedet utkommandert til en ekspedisjon til Kiwi.


Han satt ikke så stor pris på været nei. Da han dro hadde han dette molefonkne oppsynet. :-)

Teddykona fant ut at dette var en gylden mulighet til å vaske og rydde litt på kjøkkenet siden jeg tilbringer såpass mye tid her. Dessuten er det jo litt koselig å ha orden i sakene da! Jeg synes det er moro med utenlandske vaskemidler jeg... Denne er tyrkisk og lukter digg! Sett så fine kjøkkenkluter da, kjøpte de på Kiwi i går.

Fant litt rariteter i kjøkkenskapet. Rosa marinade for svinekjøtt fra Vietnam, det er kjempegodt, litt søtlig smak. Så har vi tyrkisk kjøttkakekrydder - köfte - som gir en god "yallasmak" på kjøttkakene, spes om man griller dem. I Sverige dant vi dip til ostepop!! Har ikke prøvd den enda....

Litt rariteter fra krydderhylla! Gormeh sabzi som er en urteblanding fra Iran, digg, har et bilde av den lengre ned på bloggen. Litt bülgür fra Tyrkia, tørket lime fra Iran, tandoorikrydder fra India og hummos fra Libanon samt et par bokser med noe middag på boks som jeg bruker til bülgüren.
Nå er det på tide med MGP - vår stemme går så klart til Alexander! Tvi tvi! Ha en flott kveld!

2 kommentarer:

Chris sa...

Har en award til deg inne hos meg:))
Hvor handler du dine utenlandske varer da??Syns det er så spennende med utenlandsk mat jeg oxo,og den kofte-greia di sku jeg gjerne hatt hehe

Chris sa...

Bir sey degil;)Sitter med dyne på meg jeg nå,tett i DESA som pokkern hehehe,,,,,ikke har jeg ligget med rompa bar heller;)Ha en fortsatt fin kveld du og teddy`n oxo:)